Wednesday 14 May 2008

Ali Farka Toure - Niafunke


Ali Farka Toure - Niafunke
Mali
1999

Track List
01 - Ali's Here
02 - Allah Uya
03 - Mali Dje
04 - Saukare
05 - Hilly Yoro
06 - Tulumba
07 - Instrumental
08 - ASCO
09 - Jangali Famata
10 - Howkouna
11 - Cousins
12 - Pieter Botha

Download

Ali Ibrahim “Farka” Touré (October 31, 1939March 6, 2006) was a Malian singer and guitarist, and one of the African continent’s most internationally renowned musicians. His music is widely regarded as representing a point of intersection of traditional Malian music and its North American cousin, the blues. The belief that the latter is historically derived from the former is reflected in Martin Scorsese’s often quoted characterization of Touré’s tradition as constituting "the DNA of the blues". Touré was ranked number 76 on Rolling Stone's list of "The 100 Greatest Guitarists of All Time."

For more information http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Farka_Toure

Ali İbrahim Touré, İkinci Dünya Savaşı’nın sürdüğü 1939 yılında Mali’nin Timbutku bölgesinin ücra bir köyünde Sorhai’li, on çocuklu, bir ailenin en ufak çocuğu olarak dünyaya geldi. Ne yazık ki diğer dokuz çocuk bebeklikten öteye geçemedi ve aralarında hayatta kalan sadece kendisi oldu. Hayata olan bu bağlılığı, inatçılık ve azim olarak gören aile lideri, Ali İbrahim Touré’ye “eşek” anlamına gelen “Farka” lakabını taktı. Asil bir aileye doğan Ali “Farka” Touré (AFT) Mali kültürüne göre müzik ile uğraşamazdı. Müzik ile sadece profesyonel müzisyen ailenin üyeleri uğraşabilirdi. Ancak lakabına uygun olarak tam bir “inatçı eşek” olan sanatçı, on yaşında merak sardığı gitar sayesinde müziğe bulaştı. Gelenekselliğe inanan ailesi tarafından dışlanan sanatçı, bunu pek umursamayıp ruhunun aç olduğu yönde ilerlemeye karar verdi.

Daha fazla bilgi için ; http://www.platformdergisi.net/news/detail.php?id=2905


2 comments:

Anonymous said...

Ali farka çok sevdiğim bir sanatçıdır. Çok teşekkür ederim. çok makbule geçti. Bu arada ilk mesajımda belirteyim ki çok güzel bir blog hasırlamışsınız. ellerinize sağlık.

Anonymous said...

Harika bir sayfa Aradıgım çok şeyi bulmak mumkin emeğinize tesekurler